Northern Chilies on chilikastikkeisiin erikoistunut toiminimiyritys. Palvelemme asiakkaitamme kotipaikassamme Koskella TL sekä verkkokaupassamme ympäri Suomen. Yritys perustettiin keväällä 2020. Valikoimassamme on tällä hetkellä neljä erilaista chilikastiketta ja tarkoituksemme on laajentaa tuoteperhettä muihinkin chilituotteisiin. 

Yrityksemme kautta pyrimme tuomaan kotimaisia chilituotteita asiakkaiden saataville ja lisäämään chilin monipuolista hyödyntämistä täällä pohjolassa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, puhtaista raaka-aineista tehtyjä tuotteita. 

Ketä me olemme?

Northern Chilies yrityksen taustalla ovat yrittäjäpariskunta Teemu Suonpää ja Riina Eteläkoski. Teemu on meistä se päätoiminen yrittäjä ja chilien kasvattaja. Riina vastaan yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja somesisällöstä oman työnsä ohella. Yhdessä ideoimme, kehitämme ja testaamme uusia tuotteita ja chililajikkeita. 

Miten tähän päädyttiin?

Teemu tutustui chilien maailmaan ruuanlaiton kautta vuonna 2014 tavattuaan Riinan, jolle chilin käyttö ruuanlaitossa oli jo tutumpaa.  Kipinä chilien kasvatukseen tuli noin kolme vuotta myöhemmin Turun puutarhamessuilta. Tuolloin mukaan tarttui ensimmäinen Cheyenne chilin taimi ja Jaladuro lajikkeen siemeniä. Chilien kasvatus vei pian mennessään ja lajikkeita tuli pikkuhiljaa lisää. Omat suosikki lajikkeet ovat kulkeneet mukana alusta asti ja vuosittain tulee kokeiltua uusia lajiketta. Tällä hetkellä meillä on kasvamassa noin 15 eri chililajiketta vuosittain. 

Chiliharrastuksen kasvaessa sukulaiset rohkaisivat kokeilemaan oman chilikastikkeen tekoa. Vuoden 2020 keväällä syntyi ensimmäinen kastike Metsäkodin Chilikastike- tuotenimellä. Asiakkaiden kiinnostus kastiketta kohtaa ylitti omat odotuksemme. Positiivisen palautteen ja kysynnän myötä jatkoimme kastikkeen valmistusta ja kehitimme uusia kastikkeita tuoteperheeseen. 

Verkkokauppaa perustaessa alkuperäisen tuotenimen ääkköset aiheuttivat ongelmia selkeän sivuston luomiseksi, joten päädyimme vaihtamaan tuotteen nimeä kansainvälisempään muotoon. Näin Metsäkodin chilikastikkeesta tuli Northern Chilies.