Oletko miettinyt mihin kaikkeen chiliä tai chilikastiketta voi hyödyntää? Useimmiten chilikastikkeita käytetään hampurilaisiin, tacoihin tai kebabin kanssa, mutta niitä voi hyödyntää moneen muuhunkin. Täältä löydät vinkkejä meidän kastikkeiden käyttöön sekä yleisesti vinkkejä chilin käyttöön ruuanlaitossa ja leivonnassa. 





Meidän Harold’s Kick kastike sopii hyvin ruuanlaittoon ja leivotaan.

Tässä reseptissä kastiketta on lisätty sämpylätaikinaan. 

Sämpylöitä kannattaa testata tuoreellakin chilillä, oma suosikkimme on Aji Norteno.
Nämä sämpylät sopivat erinomaisesti hampurilaisiin, tee tuolloin sämpylöistä hieman isompia.
Vaikka sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina, sämpylöiden tulisuus tulee parhaiten esille jäähtyneenä tai seuraavana päivänä.
Mukavia leivonta hetkiä!



Haroldin makeat chilisämpylät (n. 16 kpl):

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
½ dl siirappia
2 tl merisuolaa
½ dl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja
1- 2 rkl Harold’s Kick kastiketta tai  ½- 1 tuoretta chiliä (tulisuuden ja oman maun mukaan)

Pinnalle:

1 muna/ vettä
kaurahiutaleita

 

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola, chilikastike/chili, öljy ja kaurahiutaleet.  

Sekoita jauhot taikinaan noin desi kerrallaan. Kun taikina muuttuu paksummaksi, jatka käsin vaivaamalla.
Lisää jauhoja maltilla, sillä taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.

Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se reilun kokoisiksi paloiksi. Muotoile sämpylöiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Annan kohota liinan alla vielä noin 20 minuuttia.  Voitele sämpylät munalla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.